Sony развива нов Xperia Compact телефон

Објавено на 13.04.2023 во НовостиSony развива нов Xperia Compact телефон

Sony произведува "Compact" брендот за смартфони, кој доаѓа со мал дисплеј и компактен дизајн. Минатиот пат Sony пред 5 години во 2018 година го лансираше Sony Xperia XZ2 Compact. Оттогаш немало никакви обиди за лансирање на нов уред.

Аналитичарот Рос Јанг на Twitter споделил информација за следниот телефон на Sony: „Следниот Sony Xperia Compact ќе биде 6.05". Цифрите во објавата не е познато за што се однесуваат, можеби се за дата, можеби и за големинан а дисплеј.

Ако зборува за дисплеј, 6.05 инчи не е многу компактен дисплеј, туку може да бидат и димензии. Се уште немаме никакви податоци за новиот Xperia Compact телефон на Sony.