Galaxy Z Flip 5 и Galaxy Z Fold 5 ќе бидат први со Samsung One UI 5.1.1

Објавено на 19.04.2023 во AndroidGalaxy Z Flip 5 и Galaxy Z Fold 5 ќе бидат први со Samsung One UI 5.1.1

Следната верзија на Samsung One UI интерфејсот ќе биде One UI 5.1.1, кој моментално се тестира со следните преклопни смартфони Galaxy Z Flip 5 (SM-F731N) и Galaxy Z Fold 5 (SM-F946N). Според SamMobile, Galaxy Z Flip 5 бил забележан на серверите на Samsung со One UI 5.1.1 интерфејс со firmware верзијата F946NKSU0AWD5. 

Новиот интерфејс е базиран на Android 13 софтвер, при што One UI 5.1.1 ќе дебитира со преклопните смартфони. CheckFirm апликацијата од Google Play Store им овозможува на корисниците да го проверат Samsung firmware и да го тестираат. Со внесување на Galaxy Z Flip 5 или Galaxy Z Fold 5 излегуваат firmware верзиите, спомнати во првиот параграф . Може да ја инсталирате Android апликацијата и да ја преземете од овој линк. One UI 5.1.1 ќе има надградба на одредени апликации и нови мулти-таскинг опции, кај следните телефони:

    Samsung Galaxy Z Fold 4 5G
    Samsung Galaxy Z Fold 3 5G
    Samsung Galaxy Z Fold 2 5G
    Samsung Galaxy Z Flip 4 5G
    Samsung Galaxy Z Flip 3 5G
    Samsung Galaxy Z Flip 5G
    Samsung Galaxy Z Flip LTE
    Samsung Galaxy Tab S8
    Samsung Galaxy Tab S8+
    Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
    Samsung Galaxy Tab S7 FE