Instagram ќе ви дозволи да одговарате на постови со GIF

Објавено на 21.05.2023 во НовостиInstagram ќе ви дозволи да одговарате на постови со GIF

После неколку години, оваа платформа конечно одговори позитивно на барањето на корисниците. Instagram неодамна им дозволи на корисниците да се изразуваат преку GIF и да го оставаат како коментар. 

Новата алатка е претставена на Instagram каналот од Адам Мосери, кој е моментално на челната позиција на компанијата.