Samsung го остави Bing со ChatGPT настрана, го враќа Google како главен пребарувач

Објавено на 23.05.2023 во НовостиSamsung го остави Bing со ChatGPT настрана, го враќа Google како главен пребарувач

Samsung планираше да го замени пребарувачот на Google со Microsoft Bing на своите смартфони, но ништо од тоа. Ова само потврдува колку длабоки се односите меѓу Alphabet и Samsung сега. Samsung сакаше да го олесни користењето на ChatGPT за корисниците, кој што е вграден во Bing, но сепак нема тоа да се случи. 

The Wall Street Journal пишува дека Samsung наводно ја паузирал таа одлука поради „страв од шок на пазарот и уништување на блиските односи со Alphabet“. Се уште нема информации дали на Samsung смартфоните ќе ни биде достапен Bard, верзијата на Google со вештачка интелигенција, во сопственост на Alphabet или само купуваат време додека да потпишаат договор со Microsoft. 

Автор: Aleksandar Stankov