iPhone 16 со камера со позајмен изглед од iPhone 12 !?

Објавено на 23.05.2023 во iOsiPhone 16 со камера со позајмен изглед од iPhone 12 !?

Објавен е твит од @URedditor (via 9to5Mac), дека Apple ќе го менува изгледот на двојната задната камера кај iPhone 16 и iPhone 16 Plus. Се работи за модели што излегуваат во 2024 година. Од iPhone 13 и iPhone 13 mini, задните камери кај обичните предводници со задни камери беа дизајнирани дијагонално.

Twitter ликстерот тврди дека iPhone 16 и iPhone 16 Plus ќе бидат со вертикален распоред, исто како што Apple го направи тоа со iPhone 12 и iPhone 12 mini. Дали Apple навистина ќе не влече со истиот дизајн како неговите одамнешни модели, останува да видиме во иднина.