Netflix сега и официјално го забранува споделувањето на лозинки

Објавено на 25.05.2023 во НовостиNetflix сега и официјално го забранува споделувањето на лозинки

Долго време се најавуваше, сега тоа и го направија. Netflix откриваат дека нивните мерки против споделување на лозинки ќе влијае врз гледачите на САД и колку корисниците ќе ги чини дополнителните корисници на својот профил. 

Претплатниците на Netflix во САД, кои што споделуваат услуги надвор од своето домаќинство, ќе добијат e-mail со известување за новата политика против споделување на лозинки. Инаку, секое ново додавање на човек во профилот чини 8 долари и за оние што имаат Standard пакет и за оние со Premium пакет. Новата вест важи и за Велика Британија, каде што за секој дополнителен корисник на Netflix ќе се наплаќа по 4,99 фунти месечно.