iPhone 16 Pro Max ќе биде со поголем дисплеј во споредба со iPhone 14 Pro Max

Објавено на 26.05.2023 во iOsiPhone 16 Pro Max ќе биде со поголем дисплеј во споредба со iPhone 14 Pro Max

Рос Јанг е ликстер на кого сите му веруваат, со оглед на тоа што е ко-основач на Display Supply Chain Consultants (DSCC). Тој тврди дека iPhone 16 Pro ќе биде со дисплеј од 6.2 до 6.3 инчи, додека iPhone 16 Pro Max ќе биде од 6.8 до 6.9 инчи. Јанг вели дека ја знае точната големина на стаклото на двата уреда и ќе ги сподели цифрите на настанот подоцна овој месец. 

iPhone 16 Pro Max ќе биде со 6,9 инчен екран, во споредба со 6.7-инчениот iPhone 14 Pro Max, што значи дека имаме благо зголемување, што и не е така мало како за голем екран. Новиот iPhone 16 Pro Max ќе има и поголема дебелина за половина милиметар, што е нормално. Овој модел излегува во 2027 година.