Facebook претрпе огромни проблеми

Објавено на 11.10.2017 во НовостиFacebook претрпе огромни проблеми

Социјалната мрежа Facebook речиси еден час не беше достапна во делови на САД и Европа, вклучувајќи дел и од корисниците во Македонија. Тешко се отвараше и мобилниот сајт на Facebook, додека пак апликацијата за смартфон исто така беше блокирана.

Од Facebook само кратко соопштија дека се свесни за проблемите со кои се соочуваат корисниците и дека работат на решавања на истите. Засега не е познато дали станува збор за хакерски напад врз северите на Facebook кои најчесто се вршат со DDoS метод при што доаѓа до оптоварување на интернет сообраќајот.

Пријавени се и проблеми со мрежата за фотографии и видеа Instagram која е во сопственост на Facebook.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}