Samsung има големи амбиции за Galaxy Ring

Објавено на 16.03.2024 во НовостиSamsung има големи амбиции за Galaxy Ring

На Galaxy Unpacked во месец Јануари, Samsung претстави сосема нов уред за носење во категоријата на нови производи со не многу повеќе од блескаво видео и име: Galaxy Ring. Сега, имаме уште малку да продолжиме, вклучувајќи го и фактот дека се очекува да пристигне оваа година.

Со изложен прототип на прстен за Светскиот конгрес за мобилни телефони - постигна импресии дека е многу лесен и доаѓа во три бои, иако Samsung нагласува дека финалниот производ може да се промени. Но, исто така поголемите цели на Samsung за оваа нова производна линија, која ја гледа не само како уште една погодна опрема за носење, туку дел од визијата на компанијата за иднината на амбиенталното сензорирање.

Прототипите на Galaxy Ring беа претставени во три бои: платинум сребрена, керамичка црна и златна.Galaxy Ring е полесен отколку што изгледа, има малку коцкавна форма и секоја боја е понудена во големини од 5 до 13, што е малку поширок опсег на опции од вообичаеното, со големини означени како S до XL на внатрешната страна на лентата.

Заменик-претседателот на дигиталното здравје на Samsung, д-р Хон Пак, не сподели конкретно кои сензори се во прстенот, но ги спомна увидите за спиење врз основа на отчукувањата на срцето, движењето и респираторните индикатори. Пак вели дека партнерството на Samsung со Natural Cycles (што веќе носи следење на периодот и плодноста на неговата серија Galaxy Watch) ќе се прошири и на прстенот - ставајќи го во директна конкуренција со Oura Ring. На Galaxy Ring, големината на батеријата малку се зголемува во поголемите големини на опсегот, иако Пак не можеше да потврдат никакви точни проценки за животниот век на батеријата.

Galaxy Ring ќе помогне да се информира за новата метрика што Samsung ја воведува во апликацијата Health во блиска иднина наречена My Vitality Score. Се заснова на модел од Универзитетот во Џорџија кој вклучува четири фактори: спиење, активност, отчукување на срцето во мирување и варијабилност на срцевиот ритам.

Скорот на виталност ќе биде карактеристика и на Galaxy часовниците на Samsung, кој прв ќе се појави на Galaxy Watch 6 подоцна оваа година - но ќе бара телефон од серијата Galaxy S24 за да работи. Сопствениците на прстените, исто така, ќе можат да наведат одредени здравствени цели и да добиваат поврзани ажурирања и совети во форма на нешто наречено Booster Cards, кои исто така доаѓаат во апликацијата Galaxy Health подоцна оваа година.