One UI 6.1 и Galaxy AI сега достапни и на Galaxy S23, Galaxy Z Fold5 и Z Flip5

Објавено на 28.03.2024 во НовостиOne UI 6.1 и Galaxy AI сега достапни и на Galaxy S23, Galaxy Z Fold5 и Z Flip5

Како што беше ветено, од денес 28.03.2024 Galaxy AI и сите негови карактеристики се достапни на предводниците на Samsung за 2023 година - Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, Galaxy Z Fold5 и Z Flip5 како и на Tab S9 серијата.

Фирмверот бара преземање од околу 3 GB и е достапен во Северна Америка, Европа, Индија и можеби речиси секој друг дел од светот.

Списокот за промени на фирмверот е долг неколку страници, но е означен со Galaxy AI. Тоа значи дека телефоните од 2023 година добиваат Circle to Search with Google, превод на повици и разговори во живо, превод на текст, слики, знаци и документи, сумирање на текст, транскрипција за снимање глас, како и генеративна вештачка интелигенција за слики и генерирање тапети.

Има и многу подобрувања во употребливоста, нови функции за долговечност на батеријата и безбедносни опции.

Доколку мислевте дека пропуштате многу на  Вашиот уред кој сте го купиле минатата година, време е да ги искусите сите опции на вештачката интелегенција кои со нетрпение ги очекувавте. 

Имајте предвид дека функциите се бесплатни за користење до крајот на 2025 година. Не е јасно колку ќе чинат потоа (не е достапен официјален одговор на Samsung).

Исто така, сите овие покрај Chat Assist се облак услуги, така што тие бараат интернет конекција за да ја направат својата магија.

 

Прочитајте повеќе: