Како ќе изгледа iPhone 16?

Објавено на 09.04.2024 во НовостиКако ќе изгледа iPhone 16?

Како што добиваме повеќе детали за iPhone 16, најновите протечени слики ги потврдуваат најголемите промени во дизајнот што доаѓаат на претстојниот паметен телефон на Apple.

Долгогодишниот шпиун на Apple, Сони Диксон, стои зад најновиот детаљ, со ексклузивни слики кои го истакнуваат дизајнот на iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max. Се очекува Apple да го објави опсегот на почетокот на септември 2024 година, но многу од новите функции можеме да видиме денес.

Додека металните обработени примероци не можат да ни кажат ништо за материјалите што Apple планира да ги користи во претстојните iPhone-и, но сликата нуди примамлив поглед во задниот дел на најновите модели на iPhone 16. Односно како би изгледале камерите. 

Како и минато внесување на асортиман на iPhone 15, Apple ќе биде специфична боја на задното стакло, со црна, сива, бела и розова составен од четирите бои. Вреди да се каже дека добиеното стакло не е толку цврсто како текстурираното мат стакло што се користи кај моделите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max. Сепак, материјалот можеби е зајакнат во последните 12 месеци.

Акционо копче на сите модели
По неговото воведување на iPhone 15 Pro и 15 Pro Max, Action Button сега ќе биде достапно на сите четири модели на iPhone. Го замени прекинувачот за исклучување на звукот пронајден кај претходните модели. Многумина продолжија да го користат копчето за акција за да ги префрлат функциите за исклучување/вибрирање на нивниот iPhone. Сепак, ова програмабилно копче може да се постави за да отвори една апликација дефинирана од корисникот или да изврши одредена акција кога ќе се притисне.

Со тоа што се појавува низ целиот опсег, маркетинг тимот на Apple може многу да се приклони кон него како уникатна карактеристика на iPhone, а програмерите можат да ги градат своите апликации знаејќи дека повеќе корисници ќе можат да користат функции дизајнирани околу копчето за акција.

 

Прочитајте повеќе: