Дали твојот iPhone ќе добие IOS 18

Објавено на 20.04.2024 во НовостиДали твојот iPhone ќе добие IOS 18

Apple во Cептември ќе го објави iOS 18, неговото ажурирање на софтвер од следната генерација за компатибилни iPhone-и. Продолжете да читате за да дознаете дали претстојниот мобилен оперативен систем на Apple ќе работи на Вашиот конкретен модел на iPhone.

iOS 18 ќе биде компатибилен со iPhone XR, а со тоа и со моделите iPhone XS и iPhone XS Max со истиот чип A12 Bionic, според извор со докажано искуство за споделување детали за претстојните ажурирања на iOS.

Ако гласините се точни, iOS 18 ќе биде компатибилен со истите модели на iPhone како iOS 17:

 • iPhone 15
 • ‌iPhone 15‌ Plus
 • iPhone 15 Pro
 • ‌iPhone 15 Pro‌ Max
 • iPhone 14
 • ‌iPhone 14‌ Plus
 • ‌iPhone 14‌ Pro
 • ‌iPhone 14‌ Pro Max
 • iPhone 13
 • ‌iPhone 13‌ mini
 • ‌iPhone 13‌ Pro
 • ‌iPhone 13‌ Pro Max 
 • ‌iPhone‌ 12
 • iPhone 12 mini
 • ‌iPhone‌ 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • ‌iPhone‌ 11
 • ‌iPhone‌ 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • ‌iPhone‌ XS
 • ‌iPhone‌ XS Max
 • ‌iPhone‌ XR
 • iPhone SE (2nd generation)
 • ‌iPhone SE‌ (3rd generation)

За повеќе информации за IOS 18 прочитајте ја нашата објава на следниот ЛИНК.

Автор: Aleksandar Stankov
Прочитајте повеќе: