Америка уапси 13 трговци со крадени податоци

Објавено на 09.02.2018 во НовостиАмерика уапси 13 трговци со крадени податоци

Американското министерство за правда објави дека поднело обвинение против 36 луѓе за трговија со украдени идентитети. Проценета е оштета од 530 милиони долари. Мрежата за кибернетички криминалци била водена од рафинирана операција што овозможувала купување и продажба на броеви за социјални цели, со дата на раѓање и лозинки.

Здружението реагирало со слоганот „Во измамата ние веруваме“ и било оформено уште од 2010 година од 34-годишниот Украинец Свјатослав Бондаренко. Мрежата продавала украдени информации и обезбедувала транзитна сметка со цел да може луѓето да ја следат својата заработка служејќи се со дигиталните валути. Од вкупно 36 обвинети, уапсени се 13-мина во САД, Австралија, Велика Британија, Франција, Италија, Косово и Србија. Другите обвинети се уште се на слобода, а истрагата е во тек.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}