ZTE Nubia ќе користи само основен Android

Објавено на 04.03.2018 во НовостиZTE Nubia ќе користи само основен Android

Nubia суб-брендот на ZTE има план сите наредни свои смартфони да ги лансира само со „ванила“ верзијата на оперативниот систем Android што значи дека ќе се користи софтвер кој доаѓа во „оригинал“ како што е направен од Google без никакви дополнителни и непотребни апликации или додатоци во корисничкиот интерфејс.

Тоа е на некој начин и добра вест за корисниците бидејќи ќе им се гарантира дека ZTE Nubia смартфоните ќе пристигнат со голем степен на оптимизација на софтверот и ќе имаат дополнителен простор во меморијата кој нема да го заземаат вишокот на апликации.
 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}