Велс ќе го рециклира отпадот до 100% до 2050 година

Објавено на 13.03.2018 во НовостиВелс ќе го рециклира отпадот до 100% до 2050 година

Велс е на второ место во светот, според број на домаќинства што рециклираат отпад, после Германија. Се работи за отпад (пластика или друго што секој ден го фрламе). Благодарение на мерките на владата Велс е една од најдобрите во светот со менаџирањето на отпадот и рециклирањето. 

Програмата на Велс се вика Collaborative Change Programme, во која властите инвестирале 8,5 милиони евра за промовирање на големата идеја за рециклирање. Највисоката цел на Велс, е до 2050 година да стане нација со нула проценти отпад. Се разбира, граѓаните за ова имаат високо ниво на свест и затоа безрезервно го поддржуваат ова. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}