DynaEdge AR: Смарт очила со Windows 10

Објавено на 13.03.2018 во НовостиDynaEdge AR: Смарт очила со Windows 10

Експертите сметаат дека вака ќе изгледа технологијата што ќе ги замени компјутерите и смартфоните. Смарт очилата би можеле да ги заменат смартфоните, а во Toshibа веруваат дека очилата би можеле да ги заменат дури и лаптопите. Компанијата ги презентираше новите смарт очила dynaEdge AR со моќен хардвер каков што го имаме во лаптопите. 

DynaEdge AR не е за обичните корисници, туку за професионалци. Има оптички модул со екран од 640x360 пиксели, и камера од 5MP, компјутер со големина на смартфон, кој се поврзува преку оптички модул преку USB кабел. Смарт очилата имаат Windows 10 оперативен систем, шестата генерација на Intel Core m процесор, 16GB меморија и SSD капацитет до 512GB, сензор за отисоци на прсти и батерија што издржува четири часа работа.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}