Марк Цукерберг вчера изгуби 5 милијарди долари

Објавено на 20.03.2018 во НовостиМарк Цукерберг вчера изгуби 5 милијарди долари

Facebook забележа пад од 7% на берзата, кој е најголемиот пад од 2015 година. Поради овој скандал вредноста на Facebook вчера беше намалена за речиси 35 милијарди долари, а најлошото го доживеа шефот на социјалната мрежа Цукерберг, кој изгуби 4,9 милијарди долари.

Аналитичарите сметаат дека овој голем пад на берзата се должи на тоа што Марк Цукерберг порано не се погрижи за неговите корисници, од кои ги инкасира своите пари. Како и да е, тој не треба да стравува за својата финансиска состојба, затоа што во моментот тежи 70 милијарди долари.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}