Едноставен начин за пробивање на iPhone за 2 минути

Објавено на 20.03.2018 во ТуторијалиЕдноставен начин за пробивање на iPhone за 2 минути

Apple веќе со години гордо изјавува дека се фокусира прво на безбедноста на корисниците. Енкрипцијата ги штити податоците на вашиот мсартфон се додека вие го штитите со лозинка, отпечаток или лицето. 

ФБИ во 2016 година се обиде да креира „тајна врата“ со цел да ги пробие смартфоните на Apple, но сепак не успеа. Меѓутоа, некој сепак успеал да ја открие оваа врата и да ги отвори личните податоци заштитени со лозинка. Како? Благодарение на коцкастиот уред GrayKey може да го декриптира секој iPhone, кој поседува два Lightning кабли.

Два телефона може да се поврзаат со кутијата со помош на овие кабли и за 2 минути декрипцијата започнува. Сетоа тоа се случува во телефонот, во кого се инсталира софтвер од кутијата, која го џејлбрејкува телефонот и присилно ја пробива шифрата. После некое време, на iPhone ќе се прикаже црн екран со лозинка, која е потребна за отклучување на телефонот. Кога ќе се открие шифрата, целата содржина се презема на GrayKey уред. Уредите доаѓаат во две варијанти, едната е поврзата за геолокацијата (15.000 долари), а другата е мобилна (30.000 долари).

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}