Google Maps сега со поддршка и на македонски јазик

Објавено на 28.03.2018 во НовостиGoogle Maps сега со поддршка и на македонски јазик

Google Maps доби надградба на апликацијата за Android и iOs со поддршка за дури 39 нови јазици, меѓу кои се најде и поддршка за работа на сервисот за мапи и навигација на македонски јазик.

Исто така во оваа надградба на Google Maps се додаде српскиот, албанскиот, босанскиот, хрватскиот, чешкиот, естонскиот, романскиот, словенечкиот, словачкиот, турскиот, украинскиот, литванскиот и латвијскиот јазик, а има и додадено повеќе јазици од Африка и Азија. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}