Google ја купи Tenor GIF платформата

Објавено на 28.03.2018 во НовостиGoogle ја купи Tenor GIF платформата

Интернет гигантот Google реши да ја презеде компанијата која стои зад Tenor GIF платформата и со нејзиното знаење, искуство и технологија да го подобри пребарувањето на гифови на сопствените сервиси и апликации за допишување, како и во виртуелната тастатура GBoard.

Tenor GIF ќе продолжи да се развива како независна компанија со тоа што сите напредоци и подобрувања ќе му бидат ставени на располагање на Google, за потоа да следи интеграција во меѓусебните производи.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}