Марк Цукерберг попушти, лично ќе сведочи пред Конгресот!

Објавено на 29.03.2018 во НовостиМарк Цукерберг попушти, лично ќе сведочи пред Конгресот!

Марк Цукерберг, шефот на Facebook, сепак лично ќе се обрати пред членовите на Конгресот за својата страна на приказната во аферата Facebook и Cambridge Analytica. Тој прво предложи пред британскиот парламент да зборуваат неговите соработници, но американскиот Конгрес побарал тој лично да се појави пред нив.

Поради огромниот притисок од медиумите, истражувачките тела и јавноста, Марк  Цукерберг сепак ќе се појави лично за да објасни. Експертите се надеваат дека истиот потег ќе го направи и шефот на Google, Сундар Пичаи и Џек Дорси од Twitter.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}