Патент трол ќе го тужи Apple за Touch ID

Објавено на 12.04.2018 во НовостиПатент трол ќе го тужи Apple за Touch ID

Патент трол компанијата Firstface ќе го тужи Apple за висока сума на пари тврдејќи дека им го украле скенерот за отпечатоци сместен во главното копче под дисплејот на iPhone. 

Според Јунг Џае ларк, извршниот директор на Firstface, тие патентот за скенерот за отпечатоци кој сега Apple го користи за Touch ID бил регистриран во 2011 година во повеќе земји меѓу кои Јужна Кореја, Јапонија, САД и други.

Apple често се соочува со тужби од патент трол компании и тие успеваат да извлечат значителни суми на пари затоа што предвреме регистрирале патенти добиени најверојатно од инсајдерски информации. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}