Видео открива како ќе го контролираме Android со дланките

Објавено на 09.05.2018 во AndroidВидео открива како ќе го контролираме Android со дланките

Видеото од корисникот Габриел Брајан, наводно демонстрира како Android P ќе излегува на крај со контролите со помош на движењата на шаките. Видеото прикажува движење "Swipe up on Home Button". Кога оваа функција ќе се активира, му дозволува на корисникот да се префрли од апликацијата што неодамна ја употребувал со помош на движење на раката преку Home копчето во форма на пилула.

На крајот на видеот осе гледа дека апликациите може да се активираат и со движење на шаката кон десно. Според информациите на видеото, само со едно поминување со шаката преку Home копчето, Android ќе ги прикаже неодамна користените апликации, додека двата премина ќе ги прикажат сите апликации, иако не е познато дали навистина се мисли на сите апликации од фиокарот или тие се само вчитани во меморијата.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}