Илон Маск го заврши тунелот за сообраќај без стрес

Објавено на 18.05.2018 во НовостиИлон Маск го заврши тунелот за сообраќај без стрес

Илон Маск објави на својот профил дека е завршен тест-тунелот под тлото на Лос Анџелес, при што сега ќе се тестира новиот електричен транспортен систем. Лидерот на Tesla Inc. вели дека за неколку месеци јавноста ќе може бесплатно да се вози преку новиот систем. На својот Instagram профил објави и фотографии од тунелот.

Цел систем ќе функционира со лифтови преку кои ќе се спуштаат возилата на платформите, таканаречени “скејтови“. Замислено е системот да содржи неколку нивоа, со цел во градот да се намалат катастрофалните сообраќајни метежи. Тунелот има должина од 27 километри, кој се простира од аеродромот во Лос Анџелес до автопатот 101 во долината Сан Фернанд.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}