Зошто ги ресетираме Android телефоните и кој е виновен за тоа

Објавено на 20.05.2018 во AndroidЗошто ги ресетираме Android телефоните и кој е виновен за тоа

Ако нешто му се случи на телефонот, тоа значи дека не сме го чистеле редовно и не сме го ресетирале. Ресетирањето во најголем број на случаи го решава проблемот со софтверот, но би можел да биде и друг проблемот. „Решение“ за телефонот е бришење на сите поврзани податоци од софтверот и почнување од почеток, но тоа значи дека софтверот е лош. Зошто?

Тоа значи дека софтверот ги полни своите фајлови со „ѓубре“, кое доведува до забавување на неговата работа, затоа што не постојат проверки што го спречуваат да ги чита лошите податоци, кои се погрешно напишани. Јасно е зошто ги ресетираме смартфоните- тоа е полесно да го направиме, отколку да сфатиме дека имаме телефон што се однесува како да е расипан. Тоа е полесно отколку да чекаме надградба од производителот, која или нема да ја има, или ќе се појави многу подоцна. Поразувачки е што мора да ги ресетираме апликациите или правиме фабрички ресет на Android смартфоните, што ги произведуваат компаниите што заработуваат по десетина милијарди долари од нив.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}