Вештачката интелигенција објаснува што е биткоин: „Ќе ви го стопи мозокот“

Објавено на 30.05.2018 во НовостиВештачката интелигенција објаснува што е биткоин: „Ќе ви го стопи мозокот“

Биткоинот во последните месеци стана многу популарен и многумина стекнаа сфаќање за што се работи - станува збор за дигитална валута, која ги регулира и дистрибуира техниката на енкрипција, сместена во посебна „книга“, независна од централизираните банки.

Ова се зборовите што човек би ги употребил за да обасни што е биткоин. Вештачката интелигенција го објаснува биткоинот на видеото одозгора, при што до објаснувањето дошла со проучување на десетина објаснувања на биткоинот. Вели дека „биткоинот ќе ви го стопи мозокот“.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}