Apple Maps целосно ќе се интегрира во веб сајтовите

Објавено на 08.06.2018 во НовостиApple Maps целосно ќе се интегрира во веб сајтовите

Еден од подобрите новитети кои Apple ги претстави на годинешниот WWDC е можноста за целосно интегрирање на сервисот за мапи и навигација Apple Maps во веб сајтовите. Девелоперите овој новитет ќе може да го применат преку MapKit JS.

На веб сајтовите ќе може да се активира копче за Apple Maps со детален приказ на најкорисните услуги на овој сервис, а истиот може да најде примена за подобро лоцирање и информирање на корисниците. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}