App Store слави 10 години постоење на 10 јули

Објавено на 06.07.2018 во iOsApp Store слави 10 години постоење на 10 јули

Apple открива неколку интересни податоци за App Store, по повод 10 годишнината од постоењето на онлајн продавницата. Постојат над 28.000 апликации за iOS оперативен систем, со понуда за претплата, на кои се претплатиле речиси двојно повеќе корисници во последнава година, конкретно тој процент изнесува 95%.

Корисниците поминувале најдолго време на апликацијата Facebook и Netflix, информира App Annie. Топ рангирани апликации се оние на конкурентните компании на Apple – Microsoft и Google. Понатаму следуваат Spotify, Tinder и Tencent Video. Apple соопштува и дека стотици приказни на Today се прочитани од 1 милион луѓе. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}