Amazon отвара уште една продавница без благајна

Објавено на 08.07.2018 во НовостиAmazon отвара уште една продавница без благајна

Amazon пред две години прикажа како ја замислуваат иднината на купувањето во продавниците наместо класичен начин на купување со кој луѓето чекаат во редови и плаќаат со картички. Компанијата на Џеф Безос дефинитивно има поинаква визија за иднината.

Купувањето ќе биде многу едноставно. Кога влегувате во продавница ќе биде доволно да се пријавите со својот смартфон, да ги земете нештата што ви требаат и да си одите. Сето тоа ќе биде без скенирање на артиклите и без плаќање на благајна. Сите производи ќе се наплатат на побрз и поедноставен начин. Тука има многу камери и сензори што ги следат луѓето се што земаат од полиците и ги ставаат во кошниците. Кога го напуштаат местото, продавницата автоматски повлекува средства од нивната сметка. Досега имаше само една ваква продавница во Сиетл, а наскоро се очекува да се отвори уште една ваква продавница во градот без благајна. Сан Франциско и Чикаго се наредните места за вакви Amazon продавници.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}