Бенчмарк тест открива колку RAM ќе има новиот iPhone

Објавено на 09.07.2018 во НовостиБенчмарк тест открива колку RAM ќе има новиот iPhone

Еден од трите телефони на Apple се очекуваат во 2018 година, кои поминаа преку Geekbench бенчмарк тестот. Во тој случај се откриени две интересни нешта. Првата е тоа што моделот ќе има A12 чипсет со шест јадра како и A11, а втората е што тестираниот модел бил со 4GB RAM меморија. Постоечките модели на iPhone имаат 2GB RAM меморија, додека iPhone X и 8 Plus имаат 3GB RAM. 

Додека некои од Android моделите имаат дури 8GB RAM, оптимизацијата на оперативниот систем на Apple му дозволува на телефонот да користи значително помалку работна меморија, со цел се да се движи мазно. Не е познато се уште колку од новите iPhone телефони ќе бидат со 4GB работна меморија, но веруваме дека тоа е 6.5-инчениот iPhone X Plus.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}