Huawei го обезбеди патентот за Mate 20

Објавено на 10.07.2018 во НовостиHuawei го обезбеди патентот за Mate 20

Huawei има големи причини за задоволство од досегашниот пласман на Mate серијата, па затоа не планира нагли промени. За таа цел го обезбеди и патентот за името на Huawei Mate 20 смартфонот кој следната година треба да биде дел од нивната понуда во високата класа со прифатлива и достапна цена. 

По пласманот на Huawei Mate 10 алфанумеричката шема на именување на Huawei продолжува во двоцифрени цифри по десетки, наместо по единечни броеви, па така нема да добиеме Huawei Mate 11, Huawei Mate 12, туку Huawei Mate 20, Huawei Mate 30 и итн. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}