Xiaomi планира да влезе на американскиот пазар во 2019

Објавено на 11.07.2018 во НовостиXiaomi планира да влезе на американскиот пазар во 2019

Брзо растечкиот кинески бренд Xiaomi ќе влезе на американскиот пазар во 2019 година, според заменик претседателот на компанијата, Ванг Ксијанг. Се уште нема конкретни детали, но Xiaomi ќе даде се од себе за да ја заврши работата до 2019.

„Следната година се надеваме дека ќе направиме нешто таму“, изјави Ванг.

Xiaomi е свесен за настанот што се случи со Huawei и неговите конекции со Америка. Американската влада интервенираше за излегување на Huawei од американскиот пазар, затоа што се смета за закана за Америка од причина што имале основано сомнение дека има блиски релации со кинеската влада. Xiaomi тврди дека ќе направи напори за да постигне поблиска соработа со повеќе американски компании како што е Qualcomm за изработка на чипови , како и Google/Alphabet компанијата за правење на Android оперативни системи.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}