Facebook ќе ја добие првата казна за скандалот со Cambridge Analytica

Објавено на 11.07.2018 во НовостиFacebook ќе ја добие првата казна за скандалот со Cambridge Analytica

Facebook ќе ја добир првата поголема казна за скандалот со Cambridge Analytica. Британската комисија за информатика донесе одлука парично да го казни Facebook со 600.000 евра за пробивање на податоците на корисниците и нивна злоупотреба од страна на Cambridge Analytica за пазарни и политички истржувања без да ги извести и без да побара дозвола за таквата постапка.

Ова е почетна казна на Британската комисија за информатика и истата може да се зголеми или промени согласно одлуките на британските регулатори кои утврдиле дека Facebook не преземал доволно чекори за да ги заштити своите корисници и нивните пријатели од злоупотребата на податоците од Cambridge Analytica.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}