Huawei со Audi ќе развива интелигентна технологија за автомобили

Објавено на 12.07.2018 во НовостиHuawei со Audi ќе развива интелигентна технологија за автомобили

Audi најави револуција во автомобилската индустрија, кој ќе произведува автомобили со Android оперативен систем и ќе вгради вештачка интелигенција. Новата неверојатна вест е дека потпиша договор и со Huawei за развој на интелигентна технологија за автомобили.

„Влегуваме во нова ера на интелигентни возила, кои ќе дадат живот на нови технолошки интеракции меѓу информатичките и комуникациските технологии, како и автомобилската индустрија”, изјави Вени Шон, претседател на одделот за LTE во Huawei.

Huawei и Audi ќе се посветат на автономни системи и синхронизирани мобилни услуги за автомобилите, со новиот LTE-V стандард за автомобили. Се уште немаме прецизни информации како ќе соработуваат, но дефинитивно ова е историска спојка меѓу Азија и Европа. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}