LG ќе го прави дисплејот за поевтиниот iPhone 2018

Објавено на 13.07.2018 во НовостиLG ќе го прави дисплејот за поевтиниот iPhone 2018

LG Mobile е во финална фаза на преговори со Apple со кои треба да склучи договор за изработка на панелите за екранот на поевтиниот iPhone 2018 смартфон.

Овој модел ќе има 6.1 инчи дијагонала, а ќе користи LCD технологија, па се поизвесно е дека нарачката ќе ја добие LG со цел да се намали зависноста на Apple од Samsung кој во последно време, особено со iPhone X добиваше обемни договори вредни стотици милиони евра. 

LG ќе има задача да испорача околу 20 милиони панели за iPhone 2018 со LCD технологија, што е доста амбициозен план на Apple кој е уверен дека вкупно годинава ќе продаде над 90 милиони iPhone смартфони.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}