Европа со уште една, рекордна казна за Google

Објавено на 19.07.2018 во AndroidЕвропа со уште една, рекордна казна за Google

Google добива уште една антимонополска казна, која ќе ги собори сите досегашни рекорди. ЕУ комесарката за конкуренција, Маргарет Вестагер, најави нова казна во вредност од 4.34 милијарди евра. Тоа е цифра што ќе биде додадена на веќе постоечката казна од 2.4 милијарди долари, која на Google беше изречена минатата година.

Google минатата година заработила 5 милијарди долари на секои 16 дена, така што сумата и не е толку голема. Google ќе мора да направи големи промени за начинот на кој функционира Android и да склучи нови договори со европските оператори и производителите на Android уреди. ЕУ го нападна Google токму поради тие договори, што ги спречуваа производителите да понудат алтернативни апликации на Android.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}