Sony откри колку смартфони продал во вториот квартал

Објавено на 31.07.2018 во НовостиSony откри колку смартфони продал во вториот квартал

Sony го објави финансискиот извештај за вториот квартал од годинава според кој успеал да продаде само 2 милиони смартфони или за 1,4 милиони мобилни уреди помалку во однос на истото тримесечје лани.

Лошата продажба на Sonu смартфони во традиционално добрите пазари во Европа и Јапонија доведе Sony за овие три месеци приходите да изнесуваат само 1,18 милијарди долари.

Sony е принуден да ја бамана и годишната проекција за вкупно продадени смартфони како и вкупниот приход кој сега е намален на 5,4 милијарди долари.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}