Германија и Холандија кандидати за Tesla Gigafactory

Објавено на 01.08.2018 во НовостиГерманија и Холандија кандидати за Tesla Gigafactory

Tesla Inc. сега е во процес на селекција каде да изгради нова фабрика во Европа, при што главни кандидати се Германија и Холандија. Европската Tesla Gigafactory ќе биде за производство на автомобили и батерии како за почеток. Претходно Илон Маск објави во средината на јуни на Twitter дека Германија се преферира како европско средиште за изградба на фабрика.

„Во Европа, Германија е главниот избор. Можеби некаде на границата помеѓу Германија и Франција, во близина на Бенелукс“, напиша Маск.

Tesla Inc. во моментот има мал производствен погон во Германија, кој во иднина планира и фабрика во Кина. Илон Маск се чини дека сака да произведува многу иновативни продукти и не сака да сопре само со возилата, туку ќе се развива и со даските за сурфање.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}