Apple постигна уште еден рекорден квартал

Објавено на 01.08.2018 во НовостиApple постигна уште еден рекорден квартал

Apple не покажува никакви знаци на забавување и нивниот бизнис постојано расте без оглед што вториот квартал е вон големите сезони на продажба на електроника. Apple во К2 2018 успеал да собере неверојатни приходи од 53,3 милијарди долари или за 17% повеќе во однос на истиот период лани.

Според извештајот на Apple 60% од продажбата е на интернационално ниво, додека пак 40% се должат на продажба на домашниот пазар во САД. Исто така импресивен е податокот дека Apple за април, јуни и јули продал дури 41 милион примероци на iPhone смартфоните, како и 11,5 милиони iPad таблети.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}