Android 9.0 Pie носи 157 нови и редизајнирани емоџи

Објавено на 09.08.2018 во AndroidAndroid 9.0 Pie носи 157 нови и редизајнирани емоџи

Новиот Android 9.0 Pie оперативен систем е најпопуларен во цел свет. Google овој пат направил многу промени во емоџите, со одредени подобрувања, ревизии и надополнувањва. Алатките на Android 8.0 Oreo се целосно редизајнирани во овој сегмент и сега имате опција за Autofill, Smart text селекција. Picture-in-Picture, Notification Dots, и Android Instant Apps.

Android Pie е тука за “искористување на можта на вештачката интелигенција“ со адаптабилна батерија и Adaptive Brightness, App Actions, Slices, интуитивни гестикулации и “digital wellbeing”, со многу дополнителни алатки за подобрување на безбедноста.

Тоа што е најинтересно е што имате 157 нови емоџи, за кои имате поддршка на Pixel уредите и Essential Phone, со идеограми и црвенокоси мажи и жени, луѓе со кадрава коса и со права коса. Android 9 сега го промени класичниот пиштол во пиштол на вода, со цел да не се злоупотребува. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}