Вирус го разорува Google Play Store, ги измамил и филтрите

Објавено на 10.08.2018 во AndroidВирус го разорува Google Play Store, ги измамил и филтрите

Google ги засука ракавите за да се ослободи од огромна бројка на апликации. 145 апликации се заразени со вирус, кој ги напаѓа Android и Windows уредите, а филтерот Play Protect очигледно не е пречка за него.

Во овој момент внимавајте само да не ги поврзете своите смартфони со компјутерите, затоа што може да направите голема штета. Palo Alto Networks беше компанијата што го детектираше овој дефект. Поставената дијагноза е дека вирусите се прошириле уште од компјутерите на програмерите што развивале апликации.

Дел од заразените апликации се следните:  Learn to Draw Clothing, Modification Trail, Gymnastics Training Tutorial, Baby Room, MotorTraiL, Tattoo Name, Car garage, Japanese Garden, House Terrace, Skirt Design, Yoga Meditation, Shoe rack, Unique T-shirt, Mens Shoes, TV RuanG TaMu, Idea Glasses, Fashion Muslim, Bracelet, Clothing Drawing, Minimalist Kitchen, Nail Art, Ice cream stick, Roof, Children Clothes, Home Ceiling, PoLa BaJu, Living room, Bookshelf, Knitted Baby, Hair Paint, Wall Decoration, Painting Mahendi, Bodybuilder, Couple shirts, Unique Graffiti, Paper flower, Night gown, Wardrobe Ideas, Dining table, Gymnastics, Use Child, Window Design, Hijab StyLe, Wing Chun, Fencing Technique.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}