Nokia го открива следниот „најочекуван смартфон“ на 21 август

Објавено на 19.08.2018 во НовостиNokia го открива следниот „најочекуван смартфон“ на 21 август

Nokia објави на Twitter дека следниот вторник ќе го лансира „еден од најочекуваните телефони“, со што сака да остане мистериозен. Меѓутоа, експертите тврдат дека тоа ќе биде новиот предводник Nokia 9. 

Би требало новата Nokia да излезе со Snapdragon 845 процесор, OLED дисплеј, што може да го доближи до Samsung Galaxy S9 и iPhone X, не само по квалитетот, туку и по цената. Сензорот за отпечатоци ќе биде вграден во диспејот. Nokia 9 ќе има Android софтвер, со што подоцна ќе се надгради со Android 9 Pie. HMD Global не дава многу информации за уредот, затоа сака да не изненади со сите спецификации, за кои сме сигурни дека ќе бидат моќни.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}