Apple купува компанија што ќе изработува очила леќи за AR очила

Објавено на 09.09.2018 во НовостиApple купува компанија што ќе изработува очила леќи за AR очила

AR очилата за носење на Apple - Apple Glasses, ќе излезат на пазарот во 2020 или 2021 година. Минг Чи-Куо никогаш не греши кога ги прогнозира технолошките текови. Тој сега тврди дека AR очилата ќе бидат лансирани за 2 години. 

Apple ќе даде голем чекор напред со аквизицијата на компанијата Akonia Holographics. 6 годишната компанија изработува дисплеи за очила со проширена реалност. На веб страницата на компанијата пишува дека нудат смарт-очила со „уникатна комбинација од перформанси, транспарентност и ниска цена, што ќе направи револуција во индустријата со смарт стаклата“. Извршниот директор на Apple, Тим Кук, силно верува во иднината на AR технологијата, но пред една година рече дека моменталната технологија не е доволно зрела за поддршка на AR очила. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}