Chrome за Android ќе проверува отпечатоци од прсти

Објавено на 15.09.2018 во НовостиChrome за Android ќе проверува отпечатоци од прсти

Chrome во бета верзијата за Android најави нова функција која наскоро ќе стане официјална и дел од финалната апликација, а се однесува на зголемен степен на безбедност на корисниците преку можноста за верификација со отпечаток од прст.

Со се поголем број на Android смартфони кои имаат скенери за отпечатоци од прсти сосема логичен следен чекор е истите да се користат за веб апликации и зголемување на безбедноста, приватноста и сигурноста на корисниците при верификација на идентитетот.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}