LG ќе биде втор снабдувач на iPhone за OLED

Објавено на 17.09.2018 во НовостиLG ќе биде втор снабдувач на iPhone за OLED

LG Display потпиша договор пред неколку месеци со Apple со цел да ја снабдува компанијата со OLED дисплеи. Досега само Samsung ги испорачуваше OLED екраните за Apple. Целата оваа ситуација ќе помогне за OLED екраните на Apple да бидат поевтини и со тоа мобилните уреди да добијат пониска цена.

Инаку, колку за информација, флексибилните OLED екрани на LG од шеста генерација, поминале низ тестовите за квалитет на Apple. Поради големите потреби на Apple, LG најави пред неколку месеци преструктуирање на фабриката со отварање на нови линии со цел зголемување на капацитетот. Се очекува од LG да го производството на OLED панелите, со што најверојатно ќе потпише договор и со Huawei, Xiaomi и Oppo.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}