Тајвански хакер најави дека ќе го хакира Марк Цукерберг на Facebook

Објавено на 28.09.2018 во НовостиТајвански хакер најави дека ќе го хакира Марк Цукерберг на Facebook

Тајванскиот хакер најавува дека ќе може во живо да го следите хакирањето на Марк Цукерберг. Тој располага со 26.000 следбеници на својата Facebook страница. Чанг Чи-Јуан тврди дека ќе го избрише профилот на шефот на Facebook. 

Работата на Чанг е откривање на багови и нивното пријавување за пари, а во својот пост не дава многу детали во врска со начинот на кој планира да го изведе тоа. Видеото во живо е закажано за недела во 18:00 часот, што значи дека почнува во 12 часот по нашо време напладне. Инаку, профилот на Марк Цукерберг веќе беше компромитиран на Facebook порано, и хакерот во 2011 година провали и напиша статус што почна со фразата „нека почне хакирањето“.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}