Ги забележавте ли 3D сликите на Facebook

Објавено на 13.10.2018 во НовостиГи забележавте ли 3D сликите на Facebook

Што ако отсега натаму ќе можете да ја поместувате вашата глава или цело торзо, а позадината да остане фиксирана? На Facebook ќе ја има оваа нова можност - 3D фотографии што компанијата ги тестира.

Новата опција беше најавена уште во мај, со цел да ги направи корисниците веродостојни со длабочината на фотографиите. Како да го постигнете тоа? Одберете ја новата опција 3D слики во објавата на статусот, означете го портретот на режимот со сликите. Корисниците пред десктопот или мобилниот, како и оние што имаат VR уреди, кои поддржуваат приказ на слики преку виртуелна реалност. Моментално сите може да ги видат 3D фотките, а во наредните недели ќе може сите и да ги креираат. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}