Samsung го открива супериорниот метод на производство на 7nm чипот

Објавено на 20.10.2018 во НовостиSamsung го открива супериорниот метод на производство на 7nm чипот

Samsung води во битката за производство на чипови преку сложениот 7nm процес. Компанијата ќе биде ексклузивен производител на втората генерација на 7nm чипсет, изработен со ултравиолетова литографска опрема (EUV), која помага да се прицврстат транзисторите со ниска температура, и ќе бидат ставени близу еден до друг.

Samsung најави дека ја започнува EUV продукцијата, објаснувајќи детално како оди целиот процес на производство. Чиповите од втората генерација на 7nm EUV литографски процес сега ќе се произведуваат полесно. Истовремено, спореден со 10nm чипот на Note 9 или iPhone X, 7nm LPP EUV ќе биде помал за 40% и за 20% побрз.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}