Максимална казна за Facebook поради Cambridge Analytica

Објавено на 28.10.2018 во НовостиМаксимална казна за Facebook поради Cambridge Analytica

Казната од 500 илјади фунти за Facebook е донесена според старите правила пред стапување во сила на GDPR. Оваа година Facebook godinu имаше многу проблеми со приватноста и кражбата на податоци, скандалот со Cambridge Analyticа, итн.

Поради фактот што Марк Цукерберг не ги заштити приватните податоци на корисниците, Цукерберг и екипата беа на мета на критики од јавноста, а мораа и да сведочат пред одборот во САД и Велика Британија. Навестено беше дека ќе има казна, која сега е реализирана. Facebook доби максимална казна за прекршување на приватноста со 500 илјади фунти. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}