iOS 12.1 пристигнува денес со новитет eSIM поддршка

Објавено на 30.10.2018 во iOsiOS 12.1 пристигнува денес со новитет eSIM поддршка

Евентот на Apple се одржува денес, на кој треба да бидат презентирани новите продукти и новиот мобилен оперативен систем на Apple. iOS 12.1 досега беше достапен во бета верзија, кој веќе стана достапен и во официјалниот водич на Apple, што индицира дека веќе е во завршна фаза и може да се лансира.

Една од најдобрите алатки што пристигнува со iOS 12.1 е овозможувањето за eSIM функционалност, што е достапна на сите 2018 iPhone модели. eSIM е чип во телефонот што му овозможува да работи со двајца различни носители или два договора од истиот провајдер истовремено. Оваа дуал СИМ поддршка е прв кај iPhone и ќе им овозможи поголема флексибилност на корисниците при употребата на нивните уреди. Се што треба за да го активирате вашиот носител со скенирање на вашиот QR код од апликацијата преку која менаџирате со вашиот мобилен договор. Освен eSIM, со iOS 12.1 имате и Group FaceTime, подесувачки bokeh ефект, поправка за Beautygate режимот и друго. Следете го настанот во живо денес во 15:30 часот на овој линк.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}